Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki duże miękkie gruszki
2 łyżeczki cukru trzcinowego
4 łyżki musu jabłkowego
kilka kostek dowolnej czekolady
bakalie
orzechy włoskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Gruszki umyj, osusz, przetnij na pół i wydrąż gniazda nasienne. Owoce ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz cukrem i zapiekaj 25 minut w temperaturze 150 st. C.
- Kostki czekolady drobno posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej.
- Upieczone gruszki nafaszeruj musem jabłkowym, a następnie przełóż do miseczek. Owoce polej rozpuszczoną czekoladą, udekoruj orzechami i bakaliami.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku