Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Deser gruszkowy z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże miękkie gruszki
  • 2 łyżeczki  cukru trzcinowego
  • 4 łyżki  musu jabłkowego
  • kilka kostek dowolnej czekolady
  • bakalie
  • orzechy włoskie

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, osusz, przetnij na pół i wydrąż gniazda nasienne. Owoce ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz cukrem i zapiekaj 25 minut w temperaturze 150 st. C.
  2. Kostki czekolady drobno posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej.
  3. Upieczone gruszki nafaszeruj musem jabłkowym, a następnie przełóż do miseczek. Owoce polej rozpuszczoną czekoladą, udekoruj orzechami i bakaliami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE