Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Deser gruszkowy z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże miękkie gruszki
  • 2 łyżeczki  cukru trzcinowego
  • 4 łyżki  musu jabłkowego
  • kilka kostek dowolnej czekolady
  • bakalie
  • orzechy włoskie

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, osusz, przetnij na pół i wydrąż gniazda nasienne. Owoce ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz cukrem i zapiekaj 25 minut w temperaturze 150 st. C.
  2. Kostki czekolady drobno posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej.
  3. Upieczone gruszki nafaszeruj musem jabłkowym, a następnie przełóż do miseczek. Owoce polej rozpuszczoną czekoladą, udekoruj orzechami i bakaliami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE