Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 200 g ciastka
owsiane - 150 g jogurt naturalny
- 250 g serek mascarpone
- 4 łyżki cukier
- 1 łyżeczka olejek waniliowy
- 200 g truskawki
- 5 łyżeczek dżem
truskawkowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasteczka owsiane bardzo drobno posiekaj lub pokrusz. Następnie przesyp je do deserowych pucharków.
- Serek mascarpone przełóż do miski. Dodaj jogurt naturalny, cukier oraz olejek waniliowy. Składniki zmiksuj na gładką masę. Porcje kremu wykładaj na ciastka za pomocą łyżki. Wierzch wyrównaj.
- Truskawki opłucz, zostaw do ocieknięcia. Następnie usuń szypułki, przekrój owoce na połówki i wymieszaj z dżemem. Powstałą mieszankę wyłóż na warstwę kremu. Przed podaniem deser lekko schłodź.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku