Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Domowe herbatniki z otrębami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  otrąb granulowanych z żurawiną
  • 3/4 szklanki  płatków owsianych
  • 1 szklanka  mąki
  • 150 g  masła
  • 1/3 szklanki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  rodzynek

Sposób przyrządzania:

  1. W jednej misce utrzyj masło z cukrem do uzyskania puszystej masy. Do drugiej miski wsyp otręby z żurawiną, płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia oraz rodzynki. Wymieszaj mokre i suche składniki, by dobrze się połączyły.
  2. Ciasto nabieraj łyżką i dłońmi formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dość mocno spłaszcz dłonią.
  3. Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na niej herbatniki, zachowując między nimi 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz 20-25 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE