Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Domowy kisiel nektarynkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki nektarynki
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
  • 2/3 szklanki  wody + 1 łyżka

Sposób przyrządzania:

  1. 2 nekatarynki obierz ze skórki i wrzuć do blendera. Dodaj 2/3 szklanki wody i zmiksuj wszystko na gładką masę.
  2. Uzyskany mus wlej do garnka. Dodaj sok z cytryny, miód i zagotuj.
  3. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w łyżce wody, dodaj do gotujących się nektarynek i dokładnie wymieszaj.
  4. Gotuj wszystko przez minutę. Pozostałą nektarynkę pokrój w kawałki i rozłóż w miseczkach. Zalej ugotowanym kisielem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE