Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 3 sztuki nektarynki
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2/3 szklanki wody + 1 łyżka
|
|
Sposób przyrządzania:
- 2 nekatarynki obierz ze skórki i wrzuć do blendera. Dodaj 2/3 szklanki wody i zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Uzyskany mus wlej do garnka. Dodaj sok z cytryny, miód i zagotuj.
- Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w łyżce wody, dodaj do gotujących się nektarynek i dokładnie wymieszaj.
- Gotuj wszystko przez minutę. Pozostałą nektarynkę pokrój w kawałki i rozłóż w miseczkach. Zalej ugotowanym kisielem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka