Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Domowy kisiel porzeczkowy z winem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
W wersji dla dzieci zamień wino na wodę lub sok z ciemnych winogron.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 500 g  porzeczki czerwone
  • 100 g  porzeczki czarne
  • 500 ml  wino czerwone wytrawne
  • 150 g  cukier
  • 1.5 łyżek  mąka ziemniaczana
  • 5 listków  mięta

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone porzeczki zasyp cukrem, podgrzewaj na małym ogniu, po chwili zalej całość winem, zagotuj.
  2. Przelej kilka łyżek płynu do małej miseczki, wymieszaj go z mąką ziemniaczaną i powoli dodawaj do wina z owocami.
  3. Całość gotuj przez kilka minut, aż kisiel zgęstnieje.
  4. Tak przygotowany deser przełóż do miseczek, posyp czarnymi porzeczkami i udekoruj miętą.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 14


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

kisielporzeczkiprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE