Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Donuty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 40 g  drożdży
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 100 g  stopionego masła
  • 1 szklanka  ciepłego mleka
  • 1/2 szklanki  ciepłej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże rozetrzyj z łyżeczką cukru i mąki. Wymieszaj z wodą i mlekiem po czym odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie, dodaj do niego mąkę, jajka i resztę cukru.
  2. Wyrób ciasto rękoma, a następnie odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godz.
  3. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i wycinaj z niego kółka o średnicy 5,5 cm. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
  4. Tak przygotowane donuty wkładaj do urządzenia do pieczenia pączków. Piecz na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE