Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki gruszki
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki masła
- Masa
- 2 dag twarogu
- 5 sztuk jajek
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Gruszki umyj, osusz, obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Odstaw do wystygnięcia.
- Twaróg wrzuć do miski. Dodaj cukier, jajka, mąkę i wiórki kokosowe. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
- Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej kilka łyżek masy twarogowej, a na wierzch ułóż plastry gruszki. Kontynuuj do wyczerpania składników.
- Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj lekko ciepłe.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy