Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Flan gruszkowy z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki gruszki
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  masła
    Masa
  • 2 dag  twarogu
  • 5 sztuk jajek
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1/2 szklanki  wiórków kokosowych
  • 2 łyżki  mąki kukurydzianej

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, osusz, obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Twaróg wrzuć do miski. Dodaj cukier, jajka, mąkę i wiórki kokosowe. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej kilka łyżek masy twarogowej, a na wierzch ułóż plastry gruszki. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj lekko ciepłe.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE