Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 12 osób
Składniki
2 łyżeczki żelatyny
2-3 łyżki mleka
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
1 opakowanie galaretki wiśniowej
300 g mrożonych jagód
135 g jogurtu waniliowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Galaretkę wiśniową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. Owoce rozmroź, rozłóż do foremek i zalej galaretką. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
- Mleko zagotuj i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj jogurt waniliowy i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę rozlej do foremek na zastygniętą wiśniową galaretkę. Odstaw do stężenia. Na białą warstwę wlej rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę pomarańczową. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników