Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Galaretkowe babeczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 2 łyżeczki  żelatyny
  • 2-3 łyżki  mleka
  • 1 opakowanie  galaretki pomarańczowej
  • 1 opakowanie  galaretki wiśniowej
  • 300 g  mrożonych jagód
  • 135 g  jogurtu waniliowego

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę wiśniową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. Owoce rozmroź, rozłóż do foremek i zalej galaretką. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
  2. Mleko zagotuj i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj jogurt waniliowy i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę rozlej do foremek na zastygniętą wiśniową galaretkę. Odstaw do stężenia. Na białą warstwę wlej rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę pomarańczową. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE