Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gruszki w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
  • 4 sztuki gruszki
  • 250 g  serka śmietankowego
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • kilka kropel olejku śmietankowego
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź. Gruszki obierz, przekrój na połówki i usuń nasiona. Serek utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem śmietankowym.
  2. Gruszki wypełnij masą serową. Z rozwałkowanego ciasta wytnij 8 równych, prostokątnych kawałków i na każdym połóż gruszkę rozcięciem na dół. Całość posmaruj rozkłóconym jajkiem.
  3. Gruszki w cieście ułóż na blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem ozdób polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE