Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gruszki w winie z sosem serowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 1 sztuka butelka czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego wina
  • 3-4 sztuki goździki
  • 3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • kilka orzechów włoskich
  • 175 ml  śmietany 18%
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku zagotuj wino. Dodaj goździki i ziele angielskie. Do gotującego się wina włóż owoce (powinny być całkowicie zanurzone). Gotuj na małym ogniu 20-25 minut, od czasu do czasu obracając.
  2. Przygotuj sos serowy. Pokruszony ser rozpuść w śmietanie. Gotuj na bardzo małym ogniu, doprowadzając do wrzenia. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  3. Gruszki podawaj z sosem serowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE