Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Grysik z czereśniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  twarogu
  • 70 g  cukru
  • 70 g  kaszy manny
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 3 sztuki jajka
  • 400 g  mrożonych czereśni
  • 1-2 łyżki  cukru pudru
  • 1 szczypta  soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremek

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg osącz, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Następnie ser połącz z cukrem, kaszą manną, budyniem w proszku oraz żółtkami.
  2. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, po czym porcjami dodawaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj.
  3. Czereśnie rozmroź i odstaw na sicie do ocieknięcia. Następnie owoce wyłóż na dnie natłuszczonych foremek do zapiekania.
  4. Na czereśniach rozłóż przygotowaną masę twarogową. Wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do 170 st. C.
  5. Desery piecz 40 minut, po czym wyjmij z piekarnika i oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE