Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grysik z czereśniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  twarogu
  • 70 g  cukru
  • 70 g  kaszy manny
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 3 sztuki jajka
  • 400 g  mrożonych czereśni
  • 1-2 łyżki  cukru pudru
  • 1 szczypta  soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremek

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg osącz, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Następnie ser połącz z cukrem, kaszą manną, budyniem w proszku oraz żółtkami.
  2. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, po czym porcjami dodawaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj.
  3. Czereśnie rozmroź i odstaw na sicie do ocieknięcia. Następnie owoce wyłóż na dnie natłuszczonych foremek do zapiekania.
  4. Na czereśniach rozłóż przygotowaną masę twarogową. Wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do 170 st. C.
  5. Desery piecz 40 minut, po czym wyjmij z piekarnika i oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE