Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijską


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Będziesz potrzebować blachy do pieczenia muffinek i foremek (papilotek). Wybierz lukier i dekoracje wg. własnego uznania.

1 porcja dla: 1 - 10 osób


Składniki

  • 100 g  masło
    temperatura pokojowa
  • 40 g  puree ze śliwki kalifornijskiej
  • 125 g  mąka pszenna
    z dodatkiem proszku do pieczenia
  • 80 g  cukier puder
  • 2 sztuki  jajka
  • 25 g  kakao
    gorzkie, ciemne

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170C. Zmieszaj razem masło i cukier, a następnie zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody, następnie dodaj purée ze śliwek kalifornijskich i połącz składniki.
  2. Dodaj jajka i mieszaj do momentu aż masa będzie lekka i puszysta. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, gorzkie kakao i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Umieść foremki na blaszce i równomiernie rozprowadź masę.
  3. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika, umieść muffiny na kratce i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia.
  4. Kiedy muffinki ostygną, możesz udekorować je kremem, fondantem lub lukrem.


Źródło przepisu: California Prune Board


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 2


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE