Dzisiaj jest: Wtorek, 24.11.2020 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Jabłecznik z cynamonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 szklanka  cukru
  • 2/3 szklanki  oleju
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 4-5 sztuk jabłek
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj łyżką z ciastem. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Jeszcze gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE