Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jabłka w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ciasto na placuszki powinno być gęstsze od ciasta naleśnikowego.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jabłka
  • 2 sztuki  jajka
  • 150 ml  mleko
  • 150 g  mąka
  • 2 łyżeczki  cukier waniliowy
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 3 łyżki  cukier
  • olej
    do smażenia
  • cukier puder
    do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Wydrąż ogryzek jabłka, aby powstała dziura na wylot.
  2. Jabłka obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  3. Jajka wymieszaj z mąką, sokiem z cytryny, cukrem oraz cukrem waniliowym. Cały czas mieszając dodaj mleko.
  4. Na patelni rozgrzej półcentymetrową wartę oleju.
  5. Jabłka zamaczaj w mieście i smaż na patelni ok. 2 minut z każdej strony.
  6. Gotowe placuszki odsącz na papierowych ręcznikach.
  7. Podawaj posypane cukrem pudrem.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

jabłkaprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE