Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jagodowe ptasie mleczko


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  zimnego mleka 2%
  • 1 sztuka czubata łyżka cukru
  • 1 sztuka czubata łyżka cukru pudru
  • 1 sztuka bita śmietana Śnieżka
  • 1 sztuka galaretka z owoców leśnych
  • 2 łyżki  mrożonych jagód
  • listki mięty
  • kilka borówek amerykańskich lub jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę przygotuj w 250 ml wody. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Jagody zmiksuj blenderem i przetrzyj przez drobne sitko.
  3. Schłodzone mleko wlej do miski, dodaj oba rodzaje cukru oraz Śnieżkę i zmiksuj.
  4. Do ubitej śmietany dodaj przetarte jagody, lekko wszystko wymieszaj i delikatnie wlej do masy ostudzoną galaretkę. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż masę do foremek i wstaw do lodówki, by zastygła.
  5. Wstaw foremki na 30 sekund do gorącej wody, odwróć je do góry dnem i wyłóż deser na talerzyki. Udekoruj borówkami i miętą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE