Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kakaowiec z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 1 kg  jabłek
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 2 szklanki  mąki
  • 3 łyżki  kakao
  • 3-4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  roztopionej margaryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  sody
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i zasyp cukrem oraz cukrem wanilinowym. Odstaw na 90 minut.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Wsyp ją do jabłek. Następnie dodaj rozkłócone żółtka, roztopioną margarynę oraz łyżkę oleju. Wszystko dokładnie razem wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek.
  3. Ciasto przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (34x24 cm). Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE