Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki połówki brzoskwiń
4 plastry ananasa
2 łyżki miękkiego masła
10 dag brązowego cukru
1 sztuka kieliszek brandy, rumu lub likieru
1 łyżka płatków migdałowych
sok z 1 cytryny
listki mięty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Folię aluminiową wysmaruj masłem, posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem i ułóż na niej przekrojoną stroną w dół owoce.
- Umieść nad żarzącymi się węglami i piecz 10 minut, aż będą rumiane. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5-6 minut.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca