Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki
- 1 sztuka jajko
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2-3 łyżki cynamonu
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na małym ogniu rozpuść masło i odstaw je do ostygnięcia.
- Do miski wsyp mąkę, cukier oraz cukier wanilinowy. Dodaj mleko, jajko, proszek do pieczenia, cynamon, wiórki kokosowe oraz roztopione masło. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
- Na blasze ustaw papilotki i wypełnij je ciastem do wysokości 3/4. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
- Piecz 25 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka