Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem bananowo-krówkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem podawaj do tostów lub kanapek.

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 3 sztuki  banany
  • 12 sztuk  krówki
  • 2 łyżki  cukier brązowy
  • 60 g  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obierz i pokrój w plasterki.
  2. Krówki posiekaj.
  3. Rozgrzej patelnię, wsyp na nią cukier, gdy ten zacznie się roztapiać i lekko brązowieć, dodaj połowę masła. Gdy masło się roztopi, dodaj banany.
  4. Banany smaż przez 2-3 minuty, aż zmiękną. Wówczas zmiażdż je widelcem, aż staną się jednolitą papką.
  5. Do masy bananowej dodaj krówki. Smaż całość ok. 5 minut, ciągle mieszając.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserykrówkibanany


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE