Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Krem bananowo-krówkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem podawaj do tostów lub kanapek.

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 3 sztuki  banany
  • 12 sztuk  krówki
  • 2 łyżki  cukier brązowy
  • 60 g  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obierz i pokrój w plasterki.
  2. Krówki posiekaj.
  3. Rozgrzej patelnię, wsyp na nią cukier, gdy ten zacznie się roztapiać i lekko brązowieć, dodaj połowę masła. Gdy masło się roztopi, dodaj banany.
  4. Banany smaż przez 2-3 minuty, aż zmiękną. Wówczas zmiażdż je widelcem, aż staną się jednolitą papką.
  5. Do masy bananowej dodaj krówki. Smaż całość ok. 5 minut, ciągle mieszając.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserykrówkibanany


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE