Dzisiaj jest: Niedziela, 05.12.2021 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krem czekoladowo-orzechowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem można przełożyć do słoika i podawać do śniadania.

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  czekolada mleczna
  • 100 g  czekolada gorzka
  • 150 ml  mleko
    3,2%
  • 3/4 szklanki  mleko w proszku
  • 3/4 szklanki  orzechy laskowe
    mielone
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę połam na małe kosteczki i rozpuść metodą bain marie.
  2. Mleko zagotuj wraz z cukrem, dodaj mleko w proszku. Następnie wymieszaj trzepaczką, tak, by nie powstały grudki.
  3. Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj.
  4. Dodaj masło i mieszaj aż do jego rozpuszczenia. Wówczas wsyp orzechy i dokładnie wymieszaj.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

kremprzepisy na deseryczekolada


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE