Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Im bardziej czerwone i fioletowe owoce, tym więcej antyoksydantów, które chronią mózg i dłużej utrzymują jego sprawność. Poza tym, owoce leśne są niskokaloryczne.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  żółtka jaj
  • 3 łyżki  brązowy cukier
  • 150 g  jogurt naturalny
  • 10 sztuk  maliny
  • 10 sztuk  jeżyny
  • 20 sztuk  borówki
  • 1 łyżka  masło
    czubata
  • 1 łyżka  mąka pszenna
  • 1 szczypta  cynamon

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
  2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
  3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
  4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
  5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Zobacz więcej na temat:

krem jogurtowyprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE