Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem malinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną, swieżymi owocami i listkami melisy.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 60 dag  maliny
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 sztuka  cytryna
    sok i skórka
  • 1 sztuka  galaretka malinowa
  • 1 szklanka  śmietana kremówka
  • 1 listek  melisa
    do przybrania

Sposób przyrządzania:

  1. Przebrane, wypłukane maliny przełóż do szerokiego rondla, zasyp cukrem, odstaw na kilka godzin w ciepłe miejsce.
  2. Gdy puszczą sok dodaj do nich szklankę wody oraz sok i skórkę otartą z cytryny, trzymaj przez 10 minut na średnim ogniu id razu przetrzyj przez gęste sito.
  3. Galaretkę wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody, dokładnie wymieszaną dodaj do gorącego syropu. Mieszaj tak długo, aż całość się rozpuści.
  4. Porcje rozlej do pucharków, odstaw do wychłodzenia.
Smacznego! ;)



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

kremprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE