Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krem ,,ptasie mleczko"


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszny deser :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  białko z jajka
  • 3/4 szklanki  cukier puder
  • 3/4 szklanki  śmietana kremówka
  • 1/2 opakowania  galaretka
    o ulubionym smaku
  • 1/2 szklanki  woda mineralna
  • rurki waflowe
    jako dodatek

Sposób przyrządzania:

  1. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, mieszamy bardzo dokładnie, odstawiamy.
  2. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, puszystą masę.
  3. Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem.
  4. Gdy piana jest bardzo ścisła, łączymy, cały czas ubijając, z chłodną, płynną galaretką, dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków.
  5. Wstawiamy do lodówki, nawet na kilka godzin.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE