Dzisiaj jest: Środa, 29.05.2024 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem ,,ptasie mleczko"


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszny deser :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  białko z jajka
  • 3/4 szklanki  cukier puder
  • 3/4 szklanki  śmietana kremówka
  • 1/2 opakowania  galaretka
    o ulubionym smaku
  • 1/2 szklanki  woda mineralna
  • rurki waflowe
    jako dodatek

Sposób przyrządzania:

  1. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, mieszamy bardzo dokładnie, odstawiamy.
  2. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, puszystą masę.
  3. Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem.
  4. Gdy piana jest bardzo ścisła, łączymy, cały czas ubijając, z chłodną, płynną galaretką, dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków.
  5. Wstawiamy do lodówki, nawet na kilka godzin.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

przepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE