Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 3 szklanki mąki pszennej
- 2 sztuki żółtka
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 sztuki płaskiej łyżeczki soli
- syrop klonowy
- słonecznik łuskany
- pestki dyni
- mak
- kakao
- otręby
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę połącz z żółtkami, zimnym masłem, cukrem, proszkiem do pieczenia i solą.
- Podziel ciasto na trzy części. Do jednej dodaj trochę maku, do drugiej kakao, a do trzeciej otręby.
- Rozwałkuj ciasto i wytnij foremkami ciastka. Polej syropem klonowym, posyp słonecznikiem i dynią. Piecz 15-20 minut w temperaturze do 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka