Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kruche ciastka z syropem klonowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 2 sztuki żółtka
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 200 g  masła
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 sztuki płaskiej łyżeczki soli
  • syrop klonowy
  • słonecznik łuskany
  • pestki dyni
  • mak
  • kakao
  • otręby

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę połącz z żółtkami, zimnym masłem, cukrem, proszkiem do pieczenia i solą.
  2. Podziel ciasto na trzy części. Do jednej dodaj trochę maku, do drugiej kakao, a do trzeciej otręby.
  3. Rozwałkuj ciasto i wytnij foremkami ciastka. Polej syropem klonowym, posyp słonecznikiem i dynią. Piecz 15-20 minut w temperaturze do 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE