Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Malinowe ptasie mleczko


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 750 g  malin
  • 350 g  twarogu śmietankowego
  • 5 łyżek  cukru
  • 250 ml  śmietany kremówki
  • 1/4 szklanki  syropu malinowego
  • sok i skórka otarta ze sparzonej cytryny
  • 6 łyżek  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Zmiksuj połowę malin i przetrzyj je przez sito. Do powstałej masy dodaj twaróg, cukier, syrop, sok i skórkę z cytryny i zmiksuj.
  2. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubij. Do żelatyny dodaj kilka łyżek bitej śmietany i wymieszaj.
  3. Wymieszaj żelatynę z pozostałą bitą śmietaną, masą twarogową oraz całymi malinami. Powstałą masę rozłóż do foremek i wstaw na 3 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce Lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE