Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Miodowe gruszki z żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 4 łyżki  miodu gryczanego
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  dżemu żurawinowego
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżeczka  startego imbiru
  • kieliszek brandy

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, obierz ze skórki i przekrój na pół. Następnie wydrąż łyżeczką gniazda nasienne i skrop owoce sokiem z cytryny oraz alkoholem.
  2. Tak przygotowane gruszki posmaruj miodem wymieszanym z imbirem i ułóż na tackach do grillowania przekrojoną częścią do dołu. Grilluj 5-6 minut.
  3. Po tym czasie gruszki odwróć na drugą stronę. Ponownie posmaruj mieszanką miodu z masłem. W miejsce po nasionach włóż żurawinę. Piecz 7-8 minut, aż gruszki będą miękkie.
  4. Podawaj gorące, posypane pokrojoną skórką pomarańczową.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE