Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miodowe gruszki z żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 4 łyżki  miodu gryczanego
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  dżemu żurawinowego
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżeczka  startego imbiru
  • kieliszek brandy

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, obierz ze skórki i przekrój na pół. Następnie wydrąż łyżeczką gniazda nasienne i skrop owoce sokiem z cytryny oraz alkoholem.
  2. Tak przygotowane gruszki posmaruj miodem wymieszanym z imbirem i ułóż na tackach do grillowania przekrojoną częścią do dołu. Grilluj 5-6 minut.
  3. Po tym czasie gruszki odwróć na drugą stronę. Ponownie posmaruj mieszanką miodu z masłem. W miejsce po nasionach włóż żurawinę. Piecz 7-8 minut, aż gruszki będą miękkie.
  4. Podawaj gorące, posypane pokrojoną skórką pomarańczową.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE