Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miseczki z budyniem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 sztuka białko
  • 1 sztuka budyń waniliowy
  • 0.4 l  mleka
  • 3 łyżki  cukru
  • 200 ml  jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź i rozwałkuj. Pokrój je na 12 kwadratów. Każdy kwadrat włóż do żaroodpornej miseczki, tak aby końce ciasta wystawały poza nią. Brzegi posmaruj rozkłóconym białkiem. Piecz 15 minut w 180 st. C.
  2. Budyń waniliowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Przestudzone miseczki z ciasta francuskiego delikatnie wyjmij z naczyń, w których się piekły. Gdy ostygną wypełnij je zimnym budyniem i posyp jagodami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE