Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 sztuka białko
1 sztuka budyń waniliowy
0.4 l mleka
3 łyżki cukru
200 ml jagód
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie rozmroź i rozwałkuj. Pokrój je na 12 kwadratów. Każdy kwadrat włóż do żaroodpornej miseczki, tak aby końce ciasta wystawały poza nią. Brzegi posmaruj rozkłóconym białkiem. Piecz 15 minut w 180 st. C.
- Budyń waniliowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Przestudzone miseczki z ciasta francuskiego delikatnie wyjmij z naczyń, w których się piekły. Gdy ostygną wypełnij je zimnym budyniem i posyp jagodami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka