Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Mrożone banany z masą orzechową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2-3 łyżki  płatków owsianych błyskawicznych
  • 2 sztuki banany
  • 50 g  gorzkiej czekolady
  • 100 g  masła orzechowego solonego

Sposób przyrządzania:

  1. Dobrze schłodzone w lodówce banany pokrój wzdłuż w grubsze plasterki.
  2. Po dwa plastry przekładaj masłem orzechowym. Rozłóż na tacy wyłożonej papierem woskowanym. Bananowe przekładańce wstaw do zamrażarki na 1-2 godz.
  3. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wyjmij z lodówki bananowe przekładańce. Każdy polej czekoladą i posyp płatkami owsianymi, ponownie wstaw do zamrażarki. Wyciągnij kilka minut przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE