Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2-3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
- 2 sztuki banany
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła orzechowego solonego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dobrze schłodzone w lodówce banany pokrój wzdłuż w grubsze plasterki.
- Po dwa plastry przekładaj masłem orzechowym. Rozłóż na tacy wyłożonej papierem woskowanym. Bananowe przekładańce wstaw do zamrażarki na 1-2 godz.
- W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Wyjmij z lodówki bananowe przekładańce. Każdy polej czekoladą i posyp płatkami owsianymi, ponownie wstaw do zamrażarki. Wyciągnij kilka minut przed podaniem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca