Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Muffinki Brownies


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

    Muffiny
  • 20 dag  ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
  • 10 dag  miękkiego masła
  • 4 sztuki jajka
  • 10 dag  drobnego cukru pudru
  • 3 łyżki  mąki
    Mus
  • karmelowy batonik Daim 56 g
  • 5 dag  serka mascarpone
  • 5 dag  kremowego serka typu Philadelphia

Sposób przyrządzania:

    Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową.
  1. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C.
  2. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim.
  3. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.
  4. Smacznego!



    Przepis dodany przez:

    Posty : 0

    Przepisy: 16


    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE