Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muffinki z budyniem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 120 g  drobnego cukru do wypieków
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  oleju słonecznikowego
  • 300 g  kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
    Dodatkowo
  • 1 sztuka budyń śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale zmniejsz ilość mleka do 350 ml. Lekko przestudź.
  2. Ciasto: W jednym naczyniu wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. W drugiej misce wymieszaj jajka, olej i śmietanę. Połącz suche i mokre składniki.
  3. Na blasze rozłóż papilotki i nakładaj do nich na przemian ciasto, budyń i znów trochę ciasta.
  4. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudź i wyjmij z foremek.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE