Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 12 osób
Składniki
200 g mąka
180 g cukier
150 ml olej
2 sztuki jajka
250 g śmietana
18%2 sztuki jabłka
średnie1/2 łyżeczki cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżka orzechy laskowe
posiekane
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj cukier, cynamon oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Do oddzielnej miski wbij jajka. Dodaj olej oraz śmietanę i wymieszaj wszystko widelcem.
- Następnie mokre składniki przelej do suchych, dokładnie wszystko wymieszaj.
- Jabłka umyj, pokrój w kostkę i dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta. Wymieszaj.
- Formę do muffinek wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem. Wierzch posyp posiekanymi orzechami. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki życia