Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Murzynek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 sztuka mały proszek do pieczenia
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 5 łyżek  wody
  • 1.5 szklanek  cukru
  • 5 łyżek  gorzkiego kakao
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę rozpuść w dość dużym garnku. Wlej do niej wodę, dodaj cukier i kakao. Trzymaj 5 minut na małym ogniu od chwili, gdy pojawią się bąbelki.
  2. Odlej 1/3 szklanki masy czekoladowej na polewę, a resztę ostudź.
  3. Gdy masa będzie miała temperaturę pokojową, dodaj jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  4. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piecz 40 minut w temperaturze 170 st. C. Gdy ciasto już ostygnie polej je polewą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE