Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mus jagodowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
  • 1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 4 łyżki  brązowego cukru
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 4 łyżki  likieru jagodowego
  • 4 łyżki  serka waniliowego
  • owoce do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
  2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
  3. Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE