Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mus jagodowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
  • 1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 4 łyżki  brązowego cukru
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 4 łyżki  likieru jagodowego
  • 4 łyżki  serka waniliowego
  • owoce do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
  2. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
  3. Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE