Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 30 dag świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
- 1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
- 1/2 szklanki kremówki
- 4 łyżki brązowego cukru
- 3 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki likieru jagodowego
- 4 łyżki serka waniliowego
- owoce do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
- Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
- Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy