Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
30 dag świeżych lub mrożonych jagód (lub innych owoców jagodowych)
1 sztuka duży gęsty bałkański jogurt
1/2 szklanki kremówki
4 łyżki brązowego cukru
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki likieru jagodowego
4 łyżki serka waniliowego
owoce do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jagody rozgnieć widelcem, dodaj brązowy cukier oraz likier. Odstaw na 15 minut.
- Kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem i 3 łyżkami jagód.
- Do miseczek nałóż masę jogurtową i przykryj owocami. Deser podawaj udekorowany łyżką serka waniliowego i owocami.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy