Dzisiaj jest: Sobota, 15.03.2025 Imieniny: Ludwiki i Klemensa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mus serowo-malinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  serka mascarpone
  • 150 g  malin
  • 3 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  soku malinowego
  • bita śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru na kogel-mogel. Następnie miksuj, stopniowo dodając serek mascarpone. Maliny rozgnieć widelcem, dodaj sok z malin oraz łyżkę cukru i wymieszaj.
  2. Wymieszaj obie masy i wstaw na godzinę do lodówki. Następnie rozłóż mus do miseczek, udekoruj świeżymi malinami i kleksem bitej śmietany.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE