Dzisiaj jest: Wtorek, 24.11.2020 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Mus truskawkowo-grejpfrutowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Osobiście używam płatków od Lubelli bo najbardziej mi smakują

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 200 ml  jogurt naturalny
  • 1 szczypta  cukier puder
  • 1.5 szklanek  truskawki
  • 1 sztuka  grejpfrut
  • 1-2 łyżki  płatki kukurydziane

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać grejpfrut ze skóry i podzielić na małe kawałki. Następnie wyciąć białe błonki. Później zblendować w blenderze.
  2. Dodać truskawki i wszystko doprowadzić do konsystencji musu. Dodać odrobinę cukru pudru, tylko do smaku.
  3. W szklance na zmianę nakładać jogurt i mus. Całość posypać płatkami kukurydzianymi.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 3


Zobacz więcej na temat:

musprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE