Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mus truskawkowo-grejpfrutowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Osobiście używam płatków od Lubelli bo najbardziej mi smakują

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 200 ml  jogurt naturalny
  • 1 szczypta  cukier puder
  • 1.5 szklanek  truskawki
  • 1 sztuka  grejpfrut
  • 1-2 łyżki  płatki kukurydziane

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać grejpfrut ze skóry i podzielić na małe kawałki. Następnie wyciąć białe błonki. Później zblendować w blenderze.
  2. Dodać truskawki i wszystko doprowadzić do konsystencji musu. Dodać odrobinę cukru pudru, tylko do smaku.
  3. W szklance na zmianę nakładać jogurt i mus. Całość posypać płatkami kukurydzianymi.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 3


Zobacz więcej na temat:

musprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE