Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka mąki
- 1.5 szklanek mleka
- 1 sztuka jajko
- cukier waniliowy
- 1 łyżka kakao
- Farsz
- 10 dag serka mascarpone
- 1/2 szklanki kremówki
- 1 łyżka miodu akacjowego
- 10 dag truskawek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, jajko, cukier waniliowy, kakao i cukier. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut. Gotowe ciasto wlewaj na rozgrzany olej i usmaż 4 naleśniki. Odłóż je do przestygnięcia.
- Serek utrzyj z miodem. Kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj ją z serkiem. Truskawki umyj, osusz i drobno posiekaj. Następnie wymieszaj je z kremem.
- Naleśniki złóż na pół, zwiń w rożki i napełnij kremem serowo-truskawkowym.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy