Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet muślinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawaj z konfiturami, domowym dżemem lub marmoladą. Doskonale smakuje polany śmietaną lub lekko oprószony cukrem pudrem.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  słodka śmietana kremowa
  • 1 łyżeczka  masło
    czubata
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oddziel żółtka od białek.
  2. Białka z dodatkiem soli ubij na sztywną pianę.
  3. Żółtka połącz ze śmietaną, energicznie mieszając, aż masa lekko się spieni.
  4. Do żółtek dodaj pianę z białek, całość delikatnie, ale dokładnie mieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).
  5. Przygotowaną masę wylej na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, przez minutę trzymaj na niewielkim ogniu, zestaw i natychmiast wsuń na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika
  6. Gorący omlet delikatnie przełóż na talerz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

omletprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE