Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Oponki twarogowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 1/2 kg  twarogu
  • 1.5 szklanek  mąki + trochę do podsypywania stolnicy
  • 1/2 opakowania  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  cukru
  • olejek aromatyczny, np. pomarańczowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka, cukier, twaróg oraz mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia wyrób na gładką masę. Na końcu dodaj kilka kropel olejku.
  2. Uzyskane ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij szklanką większe krążki, a następnie wycinaj w nich kieliszkiem mniejsze otwory.
  3. Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju. Przed podaniem możesz je posypać cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE