Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Oponki twarogowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 1/2 kg  twarogu
  • 1.5 szklanek  mąki + trochę do podsypywania stolnicy
  • 1/2 opakowania  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  cukru
  • olejek aromatyczny, np. pomarańczowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka, cukier, twaróg oraz mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia wyrób na gładką masę. Na końcu dodaj kilka kropel olejku.
  2. Uzyskane ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm. Wytnij szklanką większe krążki, a następnie wycinaj w nich kieliszkiem mniejsze otwory.
  3. Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju. Przed podaniem możesz je posypać cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE