Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki pomarańcze
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 4 sztuki banany
- 4 sztuki nektarynki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomarańcze wyciśnij. Sok wlej do rondla i wymieszaj z miodem oraz masłem. Mieszając, gotuj przez chwilę.
- Banany obierz i pokrój na ukośne kawałki. Nektarynki opłucz i po usunięciu pestek pokrój w grubsze cząstki. Banany i nektarynki naprzemiennie nabijaj na patyczki.
- Szaszłyki posmaruj przygotowanym sosem, krótko opiekaj z obu stron na grillu, od czasu do czasu obracając i smarując sosem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku