Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
1.75 szklanek mąki pszennej
1.5 łyżeczek proszku do pieczenia
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1 sztuka jajko
3/4 szklanki mleka
- Dodatkowo
60 g roztopionego masła
1/2 szklanki drobnego cukru
1 łyżka cynamonu
|
|
Sposób przyrządzania:
- W jednym naczyniu wymieszaj suche składniki, a w drugim mokre. Suche wsyp do mokrych i połącz (masa nie musi być gładka).
- Formę do muffinek wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i napełnij ciastem. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Obtocz muffiny w roztopionym maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka