Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 1.75 szklanek mąki pszennej
- 1.5 łyżeczek proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1 sztuka jajko
- 3/4 szklanki mleka
- Dodatkowo
- 60 g roztopionego masła
- 1/2 szklanki drobnego cukru
- 1 łyżka cynamonu
|
|
Sposób przyrządzania:
- W jednym naczyniu wymieszaj suche składniki, a w drugim mokre. Suche wsyp do mokrych i połącz (masa nie musi być gładka).
- Formę do muffinek wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i napełnij ciastem. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Obtocz muffiny w roztopionym maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka