Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pączkowe muffiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.75 szklanek  mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 3/4 szklanki  mleka
    Dodatkowo
  • 60 g  roztopionego masła
  • 1/2 szklanki  drobnego cukru
  • 1 łyżka  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. W jednym naczyniu wymieszaj suche składniki, a w drugim mokre. Suche wsyp do mokrych i połącz (masa nie musi być gładka).
  2. Formę do muffinek wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i napełnij ciastem. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  3. Obtocz muffiny w roztopionym maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE