Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 słoik jabłka prażone
1.5 szklanek mleko
2 szklanki mąka pszenna
2 sztuki jajka
2 łyżki masło
2 łyżki cukier trzcinowy
2 łyżeczki proszek do pieczenia
4 łyżki syrop klonowy
3 łyżki cynamon
1 szczypta sól
olej kokosowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- W misce dokładnie mieszamy ze sobą jajka, mleko, mąkę, sól, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz roztopione masło.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a następnie na jej powierzchni formułujemy nieduże placki. Dokładnie przypiekamy je z każdej strony, aż do pojawienia się na ich wierzchu pęcherzyków.
- Następnie w garnku podgrzewamy prażone jabłka, które posypujemy cynamonem. Gotowe pancakes przekładamy na talerze, dekorujemy gotowymi jabłkami, a następnie polewamy syropem klonowym.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl