Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Panna cotta z sosem malinowo-truskawkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  śmietanki kremówki
  • 4 łyżki  cukru
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • laska cynamonu
    Sos
  • 25 dag  malin i truskawek
  • 6 łyżek  cukru
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę wsyp do 1/2 szklanki śmietanki. Odstaw, żeby napęczniała.
  2. Pozostałą śmietankę wymieszaj z cukrem, dodaj laskę cynamonu, zagotuj i ogrzewaj przez 3 minuty. Następnie wyjmij cynamon, garnek zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  3. Gotową masę odstaw do przestygnięcia, a następnie rozlej ją do 4 cienko natłuszczonych foremek. Wstaw na 3-4 godziny do lodówki.
  4. Truskawki pokrój w półplasterki. Dodaj maliny, cukier i odstaw na 60 minut.
  5. Gotowy deser wyłóż na talerzyki, obłóż sosem truskawkowym i oprósz cynamonem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE