Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczone brzoskwinie z lodami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 1 szczypta  cynamonu
  • kilka gwiazdek anyżu
  • 2 łyżeczki  masła
  • 2 łyżeczki  brązowego cukru
  • 50 g  lodów waniliowych

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinię umyj, osusz i przekrój na pół. Wyjmij pestkę i oprósz cynamonem. Następnie do każdej połówki włóż po gwiazdce anyżu. Dodaj 1 łyżeczkę masła i posyp 1 łyżeczką brązowego cukru.
  2. Tak przygotowane brzoskwinie piecz 15 minut w 180 st. C. Powstały podczas pieczenia sok przelej do garnuszka, dodaj 1 łyżeczkę brązowego cukru, odrobinę wody oraz 1 łyżeczkę masła. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsty syrop.
  3. Upieczoną brzoskwinię wyłóż na talerz, polej syropem. Podawaj z lodami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE