Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1/2 szklanki mąka
- 1/2 szklanki mleko
- 2 sztuki jajka
- sok z cytryny
do skropienia - 1 szczypta gałka muszkatołowa
- masło
do formy - 2 łyżki cukier puder
- konfitura
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski przesiej 1/2 szklanki mąki. Dodaj mleko i rozkłócone jajka. Składniki dokładnie wymieszaj, po czym dopraw do smaku gałką muszkatołową. Całość ponownie wymieszaj.
- Formę wysmaruj masłem, przelej do niej przygotowane ciasto i piecz 20 minut w 210 st. C.
- Po tym czasie ciasto posyp przesianym cukrem pudrem i podpiekaj jeszcze kilka minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny. Podawaj z ulubioną konfiturą.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku