Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pierniczki na halloween


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mąki
  • 20 dag  cukru pudru
  • 20 dag  płynnego miodu
  • 12 dag  miękkiego masła
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czubata łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżki  przyprawy do piernika
  • pomarańczowy i zielony lukier

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej z sodą do miski. Dodaj miód, przyprawę do pierników, cukier, masło i jajko. Zagnieć na gładkie ciasto.
  2. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 3mm. Wykrój ciasteczka w kształcie dyni. Ułóż na blasze i piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Gotowe ciasteczka przestudź. Zielonym lukrem posmaruj ogonki, a pomarańczowym resztę pierniczków. Odstaw ciastka na 2 dni, aby zmiękły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE