Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierniczki na halloween


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mąki
  • 20 dag  cukru pudru
  • 20 dag  płynnego miodu
  • 12 dag  miękkiego masła
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czubata łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżki  przyprawy do piernika
  • pomarańczowy i zielony lukier

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej z sodą do miski. Dodaj miód, przyprawę do pierników, cukier, masło i jajko. Zagnieć na gładkie ciasto.
  2. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 3mm. Wykrój ciasteczka w kształcie dyni. Ułóż na blasze i piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Gotowe ciasteczka przestudź. Zielonym lukrem posmaruj ogonki, a pomarańczowym resztę pierniczków. Odstaw ciastka na 2 dni, aby zmiękły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE