Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Półfrancuskie rurki z kremem karpatkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  mąki
  • 25 dag  masła
  • 1/4 l  śmietany 30%
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 1 opakowanie  kremu do karpatki

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę posiekaj nożem razem ze schłodzonym masłem. Następnie zagniataj ciasto stopniowo wlewając chłodną śmietanę. Gotowe ciasto włóż na kilka godzin do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Nawiń je na rurki i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz na złoty kolor.
  3. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Nadziewaj nim przestudzone rurki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE