Dzisiaj jest: Wtorek, 26.01.2021 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Pudding z chleba z konfiturą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pudding z chleba z konfiturą to świetny pomysł na zużycie czerstwego chleba. Pudding jest smaczny zarówno na ciepło jak i zimno.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 50 g  masło
  • 1 sztuka  chleb
    cały bochenek
  • 240 g  konfitura truskawkowa
  • 4 sztuki  jajka
  • 4 łyżki  cukier
  • 400 ml  mleko
  • 330 g  śmietana
    12%

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do zapiekania wysmaruj masłem, a następnie konfiturą posmaruj spód i ranty.
  2. Chleb pokrój wzdłuż na 5 plastrów, odkrój skórkę i posmaruj kromki z jednej strony masłem. Deskę przykryj folią spożywczą i ułóż na niej masłem do domu kromki chleba. Chleb spłaszcz dłonią i posmaruj z wierzchu konfiturą. Każdą kromkę zwiń w roladkę, owiń folią i wstaw na kilka minut do zamrażalnika.
  3. Jajka utrzyj z 3 łyżkami cukru, dodaj śmietanę oraz mleko. Wymieszaj.
  4. Roladki wyjmij z lodówki, każdą pokrój na 3 plastry, ułóż w naczyniu do zapiekania. Chleb zalej masą jajeczną i odstaw na 7 minut.
  5. Po tym czasie posyp pudding pozostałym cukrem i piecz 60 minut w 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE