Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Puszysty deser mandarynkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  mandarynek
  • 5 łyżek  cukru
  • 200 ml  śmietany 36%
  • listki świeżej melisy
  • 4 łyżeczki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Mandarynki obierz, włóż do garnka i zasyp 3 łyżkami cukru. Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści, a owoce zmiękną. Następnie zmiksuj je, przetrzyj przez drobne sito i ostudź.
  2. Śmietanę ubij z 2 łyżkami cukru na sztywno. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i mieszaj, aż znikną grudki. Do musu dodaj żelatynę i połącz dokładnie.
  3. Delikatnie wymieszaj mus z ubitą wcześniej na sztywno śmietaną.
  4. Deser mandarynkowy rozlej do 4 pucharków i wstaw na 2 godziny do lodówki. Podawaj go, gdy stężeje, udekorowany mandarynkami oraz listkami melisy.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE