Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- Rogaliki
4 sztuki croissant
wysuszone4 łyżki cukier
4 łyżki woda
- Masło migdałowe
80 g migdały
mielone50 g cukier
50 g masło
50 g migdały
w płatkach1 sztuka jajka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mielone migdały wymieszaj z masłem i cukrem.
- Wodę zagotuj z cukrem i poczekaj, aż się rozpuści. Całość przelej do głębokiego talerza.
- Croissanty zamocz w wodzie z cukrem, a następnie natnij je z boku. Do każdego otworu włóż 1,5 łyżki masła migdałowego.
- Rogaliki przełóż na blachę z papierem do pieczenia, posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp płatkami migdałów.
- Rogaliki piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut.