Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
20 sztuk biszkoptów
150 g twarogu
150 g jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru wanilinowego
1 łyżka masła
2-3 sztuki banany
3 sztuki pomarańcze
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na dnie szklanki ułóż pokruszone wcześniej biszkopty. Do miski wrzuć ser, jogurt oraz cukier i zmiksuj blenderem. Masę przełóż na biszkopty.
- Pomarańcze obierz (także z błonek). Na patelni rozpuść masło, dodaj miód, cynamon oraz rozdrobnione pomarańcze i odparuj je.
- Banany pokrój na małe kawałki i dodaj na patelnię, przykryj i wyłącz kuchenkę. Czekaj, aż ostygnie i wlej na masę serową. Odstaw do lodówki na 60 minut. Przed podaniem udekoruj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka