Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 20 sztuk biszkoptów
- 150 g twarogu
- 150 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1 łyżka masła
- 2-3 sztuki banany
- 3 sztuki pomarańcze
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na dnie szklanki ułóż pokruszone wcześniej biszkopty. Do miski wrzuć ser, jogurt oraz cukier i zmiksuj blenderem. Masę przełóż na biszkopty.
- Pomarańcze obierz (także z błonek). Na patelni rozpuść masło, dodaj miód, cynamon oraz rozdrobnione pomarańcze i odparuj je.
- Banany pokrój na małe kawałki i dodaj na patelnię, przykryj i wyłącz kuchenkę. Czekaj, aż ostygnie i wlej na masę serową. Odstaw do lodówki na 60 minut. Przed podaniem udekoruj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka